Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил диагностициран с

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил диагностициран с
Коментари Харесай

Байдън няма да уволни Остин за тайната му хоспитализация

Министърът на защитата на САЩ Лойд Остин е бил диагностициран с рак на простатата през декември и е бил подложен на здравна процедура. Това ства ясно от изказване на чиновници на Националния боен център " Уолтър Рийд " във вторник, представени от NBC News.

" Министър Остин се възвърне безпроблемно от интервенцията си и се върна вкъщи на идната заран. Ракът беше открит рано и прогнозата му е отлична ", споделиха чиновниците.

След това обаче Остин беше признат в Уолтър Рийд на 1 януари поради затруднения от процедурата.

Припомняме, че здравословното му положение и хоспитализациите му предизвкаха паника измежду институциите в Съединени американски щати, тъй като те не са били осведомени минимум 5 дни. 

Конгресмени реагираха яростно на този факт. Президентът Джо Байдън също е научил късно. 

Самият Остин пое цялостната отговорност за случилото се. 

Белят дом разгласи, че протоколът за такива случаи към този момент ще претърпи промени, оповестява " Блумбърг ". Заповедта на началника на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс гласи, че членовете на кабинета би трябвало да уведомяват Белия дом, когато организациите чакат или се приготвят за прехвърляне на пълномощия и още веднъж, когато делегирането се случи. Те важат, когато членовете на кабинета са подложени на здравна процедура, изискваща обща упойка.

Не се загатват съответни имена. 

Байдън сподели, че резервира доверието си в Остин и не желае той да подава оставка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР